Kooperation

Wir entwickeln über die Unikate und Kollektionen in unserem Berliner Studio hinaus Sondereditionen und Designs für Partner. Ausgewählte Beispiele an speziellen Projekten finden Sie hier. Wenn Sie über eine Kooperation in Porzellan nachdenken, kontaktieren Sie uns gerne, um mit uns über Möglichkeiten und Ideen zu sprechen.

mail@schoemig-porzellan.de / +49 (0)30 69545513

Besides crafting unique objects and our collections in our Berlin studio, we also create bespoke editions and designs. Find a selection of special collaborations here. If you consider a project, feel welcome to contact us

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SCHOEMIG PORZELLAN x HORVÁTH Berlin

We're happy to announce Sebastian and Jeannine Frank from restaurant HORVÀTH go for our handcrafted collection plus some new bespoke creations. Currently you find seven sets of our vessels and plates integrated in the menu, for example new FLEUVE and SILHOUET GOLD plates. More following soon.

 

Photography René Riis

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x MYKITA

In 2024 and 2023 we crafted two bespoke editions of porcelain tumblers for MYKITA. Every piece wandered through our dedicated hands in twelve work cycles in our Berlin studio.

 

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x UUU

Wu Yuhang and Jonas Borchers from restaurant UUU are celebrating finest contemporary chinese cuisine. Since 2021, we created new bespoke plates for 3 courses of the menu.

 

Photography UUU

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x LOUMI FINE DINING

Created in 2022 initially for LOUMI, the one of a kind ISLAND plates reflect on the beauty of natural processes.

 

Photography Steffen Sinzinger

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x MATTER of COURSE

MATTER of COURSE ist ein neu gegründetes Kollektiv von elf Designerinnen mit eigenen Studios in Berlin im Spannungsfeld von Design, Kunst und Handwerk.

Die AD Germany begleitete 2021 den Launch unseres Kollektivs mit einer online und Print Veröffentlichung. Autorin Claudia Simone Hoff.

 

 Photography Anne Deppe / Styling Nici Theuerkauf

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x SEBASTIAN FRANK

Es freut uns sehr, daß SEBASTIAN FRANK (HORVÁTH BERLIN) in seinem Kochbuch KUK [COOK] zu seiner emanzipatorischen Küche sich in der Inszenierung der Gerichte ausschließlich für unser handgefertigtes Porzellan entschieden hat. Die 57 Rezepte des 'besten Kochs Europas 2018' (Madrid Fusion) wurden stringent auf unserem SILHOUET Teller von René Riis fotografiert. Das Buch ist im Matthaes Verlag erschienen.

We feel honoured that  SEBASTIAN FRANK (HORVÁTH BERLIN) decided to work for his new Book KUK [COOK]with our handmade porcelain plates only. The 57 excuisite dishes of the 'best European Cook of the Year 2018 ' (Madrid Fusion) have all been arranged on our handthrown SILHOUET plate, photographed by René Riis. Matthaes Verlag 2019.

 

 

 

SCHOEMIG PORZELLAN x HIEN LE

Für die Frühjahr-/Sommerkollektion SS18 von HIEN LE entwarfen und produzierten wir handgefertigte Porzellandetails.

For the spring- / summer collection SS18 of fashion designer HIEN LE, we designed and manufactured handcrafted porcelain details.

 

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SCHOEMIG PORZELLAN x MYKITA

Für MYKITA entwickelten und produzierten wir 2016 eine von Hand frei gedrehte Becheredition als besonderes Kundengeschenk.

We designed and produced a handthrown edition of special gifts for MYKITA in 2016.

 

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SCHOEMIG PORZELLAN x EINSUNTERNULL

"einsunternull ist die Erinnerung an das Essentielle. Unser Restaurant steht für die Wiederentdeckung urwüchsiger Natur, ihrer Stille und Weite abseits der großen Straßen. Für Speisen, so ehrlich und unverfälscht, wie ein Spaziergang auf den verwachsensten Pfaden lange gemiedener Wälder."

Vom Hauptspeisenteller bis zum Espressocup - von 2015 bis 2022 wurden im Restaurant einsunternull 10 Gänge auf unserem handgefertigten GRAPH und SILHOUET Tellern serviert. 3 Teller wurden speziell für das einsunternull neu entwickelt. 2016 wurde das einsunternull mit einem Michelin Stern ausgezeichnet.

We were asked to do the complete tableware equipment for the fine dining restaurant einsunternull. All SILHOUET and GRAPH plates, bowls and cups were handhtrown in our studio in Berlin. Claudia was also asked to create 3 new bespoke plates especially for the restaurant. In 2016, the restaurant has been awarded a Michelin Star. The einsunternull closed its doors after 8 years in 2022.

Photography René Riis, Steffen Jagenburg